مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی مناسب و کامل می تواند در درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، افزایش شانس باردار شدن و محافظت از آن ضروری باشد.
بیماران مبتلا به PCOS در معرض خطر عدم تعادل قند خون و مقاومت به انسولین هستند. با این حال، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، دریافت مواد مغذی ضروری و مدیریت استرس، وضعیت جسمانی بیمار را بهبود می بخشد.
رژیم غذایی توصیه شده به شرح زیر است:
- تعادل مصرف کربوهیدرات و پروتئین؛
- غذاهای با شاخص گلیسمی پایین (GI) مصرف کنید.
- غذاهای پر فیبر مصرف کنید؛
- مصرف روزانه اسیدهای چرب ضروری؛
- کافئین مصرف نکنید؛
- غذاهای ارگانیک بخورید؛
- سه وعده غذایی و دو میان وعده در روز میل کنید.
چه زمانی برای PCOS به پزشک مراجعه کنیم؟
از آنجایی که PCOS باعث مشکلات باروری می شود، پس از مشاهده آن باید به متخصص مراجعه کنید. توصیه می کنیم در صورت بروز هر یک از علائم زیر به پزشک مراجعه کنید.
- پریود شما دیر شده است و باردار نیستید.
- بعد از یک سال تلاش موفق به بارداری نشدید.
- علائم دیابت دارید
چگونه از PCOS جلوگیری کنیم؟
پیشگیری از PCOS ممکن نیست. با این حال، اگر این اتفاق بیفتد، می توانید از تشدید علائم جلوگیری کنید. به عنوان مثال، کاهش وزن یک راه موثر برای جلوگیری از جدی شدن علائم است. علاوه بر این، مراجعه به متخصص زنان و مصرف داروهای خاص می تواند به جلوگیری از علائم PCOS کمک کند.
PCOS خطرناک نیست و همیشه منجر به سرطان یا ناباروری نمی شود. اگرچه به دلیل اهمیت بالای بیماری، باید هر چه سریعتر درمان شود. بنابراین توصیه می شود که زنان و دختران به طور مرتب به متخصص زنان مراجعه کنند و از دوران نوجوانی و اوایل جوانی تحت معاینات دوره ای قرار گیرند.
همچنین باید توجه داشت که گاهی اوقات نوسانات هورمونی بعد از بارداری و شیردهی می تواند علائم PCOS را تا حد زیادی کاهش دهد و باعث شود تخمدان ها به طور منظم برای چندین سال کار کنند.
PCOS در دختران نوجوان
قاعدگی نامنظم، به ویژه در دو سال اول قاعدگی، همیشه نشانه PCOS در دختران نوجوان نیست. اما در صورت ادامه این موضوع همراه با پرمویی یا ریزش مو و افزایش وزن باید به متخصص زنان مراجعه کنند.
مهم است که بدانیم دوران نوجوانی بهترین زمان برای تشخیص و درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS است. بنابراین لازم است در این دوره به طور مرتب به متخصص زنان مراجعه کنید.
خط پایین
سندرم تخمدان پلی کیستیک در بسیاری از زنان بدون هیچ علامت یا علائم بسیار کمی رخ می دهد. از این رو. تشخیص PCOS در بسیاری از موارد دشوار است. با این حال، اگر PCOS دارید، باید نکاتی را دنبال کنید، مانند:
- پیروی از یک سبک زندگی سالم؛
- انجام معاینات منظم و دوره ای سیکل های قاعدگی؛
- باردار شدن قبل از 30 سالگی؛
- پیگیری هر علامت؛
- پرهیز از تنش و استرس.
ضخامت آندومتر یا تومورهای بدخیم در زنان با چرخه نامنظم را می توان از طریق سونوگرافی واژینال یا بیوپسی آندومتر تشخیص داد. برای این موارد می توان درمان دارویی را اتخاذ کرد. با این حال، با توجه به ماهیت ژنتیکی PCOS به عنوان یک اختلال متابولیک، گاهی اوقات توصیه می شود که اعضای زن خانواده از نظر دیابت و عدم تحمل گلوکز معاینه شوند.
در نهایت با تیم متخصصان مجرب باروری ما در شرکت رادینا تماس بگیرید. برای اطلاعات بیشتر در مورد PCOS ما به شما کمک خواهیم کرد تا با بهترین مراکز درمان باروری در ایران و همچنین در طول کل مراحل درمان، وقت خود را رزرو کنید.
- ۰۲/۰۳/۲۷