زمانی که باکرگی از دست رفت، هرگز نمی توان جایگزین کرد – اما پزشکی مدرن اکنون به زنان شبیه سازی فیزیکی تقریباً کاملی از معصومیت از دست رفته آنها ارائه می دهد. هیمنوپلاستی، بازسازی جراحی پرده بکارت شکسته شده در طول اولین تجربه آمیزش جنسی زنان، یا، به طور فزاینده، در حین ورزش سخت یا در نتیجه برخورد یا افتادن توسط زنانی که هرگز رابطه جنسی نداشته اند، تعداد فزاینده ای از نامزدهای جوان را برانگیخته است. زنان در فرانسه آخرین تلاش خود را برای اجتناب از تحقیر، انکار، و احتمالاً خشونتی که ممکن است ناشی از کشف همسران و خانوادهها از ملحفههای عروس بدون خون باشد انجام دهند که شب عروسی آنها اولین تجربه جنسی آنها نبوده است.
هیمنوپلاستی پس از حکم دادگاهی در شهر شمالی لیل در ماه گذشته، که ازدواج را بر اساس شکایت شوهر مبنی بر اینکه همسرش به دروغ قول داده باکره است، باطل کرد در اینجا توجه دوباره ای را به خود جلب کرد - اعترافی که او پس از آن گرفت. با عصبانیت رختخواب بدون لک زوج جدید را قبل از میهمانان عروسی که هنوز جشن می گیرند تکان می دهند. اگرچه در این تصمیم هیچ اشاره ای به مذهب نشد، اما این واقعیت که این زوج مسلمان بودند، شکایت هایی را برانگیخت که دولت کاملاً سکولار فرانسه توسط سخت گیری های فرهنگی سنتی عرب تضعیف شده است. حکم دادگاه همچنین خشم فمینیست ها را برانگیخت، زیرا پذیرش تجربه جنسی قبلی را دلیلی برای ابطال می دانستند که ازدواج را معادل یک معامله تجاری می دانستند که در آن خریدار نقصی پنهان در خرید خود کشف کرده بود. بسیاری از رهبران مسلمان نیز خشمگین شدند و اصرار داشتند که اسلام بکارت را به عنوان پیش شرط ازدواج نمیخواهد و ادعا کردند که این حکم، سوءتفاهم قدیمی قاضی از دین و اصول آن را رد میکند.
اگرچه درخواست وزارت دادگستری فرانسه منجر به لغو حکم لیل شد، طوفانی که برانگیخت، توجه رسانه ها را به زنان مسلمان جوانی که برای جلوگیری از سرنوشت عروس لیل انکار شده، به جراحی هایمنوپلاستی روی می آورند، معطوف کرده است. گزارشهای خبری نشان میدهد که بیماران آسیب دیده درباره واکنشی که در شب عروسی خود با آن مواجه میشدند یا معاینات باکرگی که اغلب قبل از ازدواجهای سنتی لازم بود، بحث میکردند. برخی اعتراف می کنند که 5250 دلار برای بازسازی پرده بکارت در کلینیک های خصوصی فرانسه پرداخت کرده اند. برخی دیگر به شهرهای تونس، الجزایر یا مراکش می روند، جایی که این روش حتی رایج تر است و هزینه آن کمتر از 300 دلار است. اگرچه تعداد زنان مسلمان در بریتانیا، آلمان، بلژیک و فرانسه که تحت این عمل قرار میگیرند ناشناخته است، اما در میان پزشکان اتفاق نظر وجود دارد که عمل هایمنوپلاستی به طور فزایندهای رایج است. از قضا، همانطور که برخی از مفسران خاطرنشان میکنند، افزایش این رویه نشاندهنده رهایی فزاینده زنان از جوامع ریشهدار سنت است، اما همچنین ظلم مداوم مردان که با وسواس به باکرگی زنان نشان داده میشود.
دونیا بوزار، که کتاب اخیرش «الله، رئیس من و من» به بررسی اسلام در محیط کار فرانسه می پردازد، می گوید: «زنان مسلمان فرانسوی به طور فزاینده ای از محدودیت ها و سرکوبی که مردان سعی در اعمال آن ها دارند سرپیچی می کنند و زندگی کامل و مدرنی از جمله از نظر جنسی دارند. "یک بار که آنها احساس می کنند موظف هستند به نگرش های منسوخ شده امتیاز بدهند، با شرط ازدواج باکرگی است - یک سنت کاملاً ماچو که در اسلام پایه ای ندارد و قطعاً چیزی نیست که دادگاه ها باید به آن احترام بگذارند. این عمل جراحی مایه تاسف است، اگرچه چنین است. راهی برای زنانی که اصرار دارند زندگی خود را بگذرانند تا از مجازات بر اساس یک رسم عقب مانده اجتناب کنند."
حتی در آن زمان، درد و رنج و تسلیم زیادی وجود دارد. دکتر استفان سن لژر، رئیس بخش کودکان و زنان در بیمارستان روبرت بالنگر در حومه پاریس از لحاظ قومیتی متنوع، اولن سو-بوآ، موافق است که تفاوتهای اجتماعی و جنسی بین زنان جوان مسلمان و غیرمسلمان در فرانسه در حال کاهش است. از جمله روند ازدواج در مراحل بعدی زندگی. این روند عموماً احتمال ازدواج زنان با هر مذهبی را به عنوان باکره کاهش داده است. اما سن لژر میگوید فشار و ارعاب زنان مسلمانی که برای کمک به او میآیند و در حالی که عروسیهای سنتیشان در حال رخ دادن است، سلامت جسمی و روانی آنها را تهدید میکند. به همین دلیل، او میگوید، اغلب با انجام عمل هایمنوپلاستی موافقت میکند، حتی اگر این نوع عمل غیرمستقیم اجباری است که او از نظر اخلاقی قابل اعتراض میداند.
سن لژر می گوید: «آنها نماینده زنان جوان مسلمان هستند که به دلیل فشارهای غیرقابل قبول تسلیم مداخله پزشکی غیرضروری شده اند. با این کار، فشار آن از سوی مردم سنتی است. اما در جاهای دیگر، زنان نیز به دلیل فشار غیرقابل قبول مردم زیبا، تسلیم مداخلات پزشکی غیرضروری برای تغییر سینه، بینی، لبها یا کل صورت خود میشوند.»
اگرچه لغو حکم لیل این خطر را از بین می برد که عروس های مسلمان غیر باکره به اتهام کلاهبرداری توسط شوهران خشمگین به دادگاه کشیده شوند، فشارهای فرهنگی که برخی با آن روبرو هستند به اندازه کافی زیاد است که بسیاری برای بازگرداندن ظاهر عفت و پاکدامنی به جراحی هایمنوپلاستی روی می آورند. با این حال، بسیاری از مواقع ممکن است این حیله بیهوده باشد: به هر حال 30 تا 40 درصد از پرده بکارت اصلی و بازسازی شده در هنگام پاره شدن توسط دخول در ایجاد خونریزی تایید کننده باکرگی ناکام هستند.
- ۰۲/۰۸/۲۴