برای کسانی که با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند، رسیدگی به علت اصلی این اختلال کلید بهبودی پایدار است. اضطراب اجتماعی وضعیتی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان از آن رنج می برند.
طبق گزارش موسسه ملی سلامت روان ، اختلال اضطراب اجتماعی سومین اختلال روانی شایع در ایالات متحده است. مطالعات نشان می دهد که اضطراب اجتماعی تقریباً 15 میلیون بزرگسال را تحت تأثیر قرار می دهد.
اختلال اضطراب اجتماعی با ترس شدید از موقعیت های اجتماعی مشخص می شود. افرادی که با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است احساس کنند در این موقعیت ها تحت نظر و قضاوت هستند.
در حالی که بسیاری از درمان ها مانند درمان و دارو در دسترس هستند، برخی از افراد ممکن است هنوز با علائم اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم کنند. این به این دلیل است که آنها به علت اصلی اضطراب اجتماعی خود توجهی نکرده اند.
اضطراب اجتماعی چیزی فراتر از خجالتی بودن است
بسیاری از مردم فکر می کنند که اضطراب اجتماعی فقط خجالتی است، اما این درست نیست. اضطراب اجتماعی یک بیماری روانی واقعی است که افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد. این چیزی بیش از احساس خجالت یا ناراحتی در موقعیت های اجتماعی است.
اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) یک ترس شدید و مداوم از قضاوت، تمسخر یا خجالت در موقعیت های اجتماعی است. می تواند در کار، مدرسه و روابط شخصی تداخل ایجاد کند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است از موقعیت های اجتماعی اجتناب کنند یا آنها را با پریشانی شدید تحمل کنند.
علائم اختلال اضطراب اجتماعی شامل انواع احساسات و رفتار است. این رفتارها و احساسات ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما عموماً در افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی وجود دارد.
در اینجا چند نمونه از علائم مرتبط با اختلال اضطراب اجتماعی آورده شده است:
- احساس عصبی بودن
- احساس خودآگاهی در اطراف گروهی از افراد
- اضطراب از بودن در کنار دیگران
- با فرض اینکه دیگران در حال تماشا یا قضاوت هستند
- ترس از گفتن یا انجام کاری شرم آور
افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است علائم فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، تعریق و لرز را نیز داشته باشند. آنها همچنین ترس و وحشت شدیدی را در محیط های اجتماعی تجربه می کنند. این می تواند باعث شود که آنها به طور کلی از موقعیت های اجتماعی دوری کنند و منجر به انزوا و تنهایی شود.
علت اصلی اضطراب اجتماعی
هیچ دلیل ریشهای برای اضطراب اجتماعی وجود ندارد. در عوض، از ترکیبی از عوامل ناشی می شود که می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. برخی از شایع ترین علل اضطراب اجتماعی عبارتند از:
- عزت نفس ضعیف یا عدم اعتماد به نفس
- باورهای اصلی منفی در مورد خود
- مهارت های مقابله ای ناکارآمد
- خودآگاهی بیش از حد و ترس از قضاوت
پرداختن به این علل زمینه ای برای غلبه بر اضطراب اجتماعی ضروری است. اگر کسی بتواند عوامل مؤثر در اضطراب اجتماعی آنها را شناسایی کند، می تواند روی آنها کار کند و در نهایت بر آنها غلبه کند.
چگونه به علت اصلی اضطراب اجتماعی رسیدگی کنیم؟
اساساً سه مرحله برای رسیدگی به علت اصلی اضطراب اجتماعی وجود دارد .
- علت اصلی را شناسایی و درک کنید
- روی حل مشکلات اساسی کار کنید
- برنامه ای برای مدیریت و پیشگیری از اپیزودهای بعدی اضطراب اجتماعی تهیه کنید
ممکن است دشوار باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشید که امید و کمک در دسترس است. درمانگران، مشاوران و گروههای حمایتی میتوانند کمک ارزندهای در حل مشکلات اساسی ارائه دهند. کتابهای خودیاری و منابع آنلاین زیادی وجود دارد که میتواند در تدوین برنامهای برای مدیریت اضطراب اجتماعی مفید باشد.
مدل شناختی- رفتاری اضطراب اجتماعی
بر اساس مدل شناختی- رفتاری، اضطراب اجتماعی ناشی از نگاه تحریف شده به خود و جهان پیرامون است. افرادی که از این عارضه رنج می برند ممکن است فکر کنند که ناتوان، زشت یا احمق هستند. آنها ممکن است از افکاری که مردم در مورد آنها قضاوت می کنند ناراحت شوند و آنها را تأیید نکنند. این افکار منفی می تواند منجر به اضطراب و رفتارهای اجتنابی شود.
با این حال، مدل شناختی-رفتاری ثابت نیست. با درمان قابل تغییر است. درمانگران از درمان شناختی-رفتاری (CBT) برای کمک به افراد در شناسایی و به چالش کشیدن افکار منفی خود استفاده می کنند. از طریق CBT، افراد یاد می گیرند که چگونه با اضطراب خود به طور مؤثرتری کنار بیایند.
به چالش کشیدن افکار و باورهای منفی
برای پرداختن به علت اصلی اضطراب اجتماعی، باید افکار منفی را که به این بیماری دامن می زنند، به چالش کشید. این به معنای شناسایی و زیر سوال بردن افکاری است که در موقعیت های اجتماعی احساس اضطراب یا ناراحتی می کند. علاوه بر این، مهم است که مفروضاتی را که این افکار را پشتیبانی می کنند، به چالش بکشیم.
اگر فردی اغلب فکر می کند که به اندازه کافی خوب نیستند، این افکار فقط به اضطراب او کمک می کند. بنابراین الگوی تفکر منفی ممکن است آرامش و لذت بردن از تعاملات اجتماعی را دشوارتر کند. به چالش کشیدن این افکار می تواند برای برخی دشوار باشد. با این حال، ضروری است که با خود صادق باشیم و باورهایی را که آنها را هدایت می کنند شناسایی کنیم.
با به چالش کشیدن افکار و باورهای منفی، می توان شروع به شکستن موانعی کرد که آنها را از لذت بردن از تعاملات اجتماعی باز می دارد. این به آنها اجازه می دهد تا موقعیت های اجتماعی را با دید مثبت تری ببینند. در نهایت، هدف این است که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در موقعیت های اجتماعی احساس راحتی بیشتری کنند.
نکاتی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی
چندین کار وجود دارد که افراد می توانند برای غلبه بر اضطراب اجتماعی انجام دهند. برخی افراد دریافتند که درمان یا دارو کمک می کند. در حالی که دیگران متوجه می شوند که کتاب های خودیاری یا منابع آنلاین ابزارهای مورد نیاز برای شروع غلبه بر ترس های خود را فراهم می کند.
علاوه بر کمک گرفتن از متخصصان، برخی نکات می تواند برای هر کسی که با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کند مفید باشد. در مرحله اول، مهم است که به یاد داشته باشید که همه در یک مقطع زمانی احساس خجالت یا اضطراب می کنند. این طبیعی است و به این معنا نیست که آنها محکوم به زندگی با اضطراب اجتماعی برای همیشه هستند.
ثانیاً، تمرین شفقت به خود مهم است. افراد مبتلا به این عارضه نباید خیلی به خودشان سخت بگیرند. آنها باید بپذیرند که دوران سختی را پشت سر می گذارند و با خود ملایم باشند. به یاد داشته باشید که اشتباه کردن اشکالی ندارد و هیچ کس در این سفر تنها نیست.
- ۰۳/۰۵/۲۷