مطالعات آینده نگر نشان می دهد که افرادی که دارای طیف وسیعی از معیارهای بالینی مانند علائم روان پریشی تضعیف شده، دوره های روان پریشی مختصر یا افت عملکردی و سابقه خانوادگی اسکیزوفرنی هستند، در معرض خطر بالایی برای قرار گرفتن در فاز پیشروی یک اختلال روانپریشی هستند. با این حال، این مطالعات بین ویژگی های مختلف علائم تفاوتی قائل نمی شوند. درک پدیدارشناسی علائم روان پریشی تضعیف شده ممکن است به تمایز افراد واقعاً پرودرومال از افراد کم خطر کمک کند. برای ارتباط با روانشناس خوب در سعادت آباد اینجا کلیک کنید.
آقای MA، یک پستچی 26 ساله، احساس کرد که چیزی ظریف در اطراف او می گذرد که دیگران از آن می دانستند اما او نمی دانست. او احساس مبهمی داشت که اطرافیانش «بازیگر» هستند، او کانون توجه آنها بود و رازی را می دانستند که از او پنهان می شد. علاوه بر این، او احساس میکرد «از محیط جدا شده است» و احساس میکرد که جهان کمی غیرواقعی است، گویی او قهرمان همنام در فیلم نمایش ترومن است . او درگیر این باور بود که تمرکز بر چیزی است که نمی تواند کاملاً بفهمد. اعتقاد او به هیچ وجه به شدت هذیانی نرسید. هیچ مدرکی دال بر توهم، اختلال فکر، رفتارهای عجیب و غریب یا سایر ویژگی های روان پریشی وجود نداشت. این علائم با معیارهای «وضعیت روانی در معرض خطر» مطابقت داشتند که با خطر 25 تا 45 درصدی ابتلا به روان پریشی در 12 ماه آینده مرتبط است. در طول 9 ماه بعد، این مشغله ها بیشتر شد. او دچار هذیان های بزرگ و آزاردهنده شد و اختلال فکری مشخصی داشت. او مبتلا به اسکیزوفرنی DSM-IV تشخیص داده شد. پس از درمان با کوتیاپین 150 میلی گرم دو بار در روز، این هذیان ها و اختلال فکری برطرف شد، اگرچه او همچنان دچار اختلالات شغلی است و نتوانسته به سر کار خود بازگردد.
در این مورد، آقای م. ای. عقیده نگران کننده ای داشت مبنی بر اینکه دنیا به گونه ای تغییر کرده است که دیگران از آن آگاه بودند، که او اینگونه تعبیر کرد که نشان می دهد او سوژه یک فیلم است و در یک مجموعه فیلم زندگی می کند («دنیای ساخته شده»). این دسته از علائم که ما آن را «سندرم ترومن» نامیدهایم، یک شکایت رایج در افرادی است که در کلینیک OASIS برای افرادی که ممکن است در مرحله پرودرومال اسکیزوفرنی باشند، مراجعه کنند. در زیربنای پدیدارشناسی این علائم چندین ویژگی وجود دارد که با نظریههای شکلگیری هذیان ناشی از فرآیند برجستهسازی نابجا سازگار است. 2 اول، این احساس وجود دارد که امر عادی تغییر کرده یا متفاوت است، و اهمیت خاصی در این وجود دارد. این با جستجوی معنا همراه است که در این مورد به «توضیح ترومن» منجر میشود. ویژگی سوم، تغییر عمیق تجربه ذهنی و خودآگاهی است که منجر به دیدگاه اول شخص ناپایدار با انواع مسخ شخصیت و غیرواقعی شدن، اختلال در احساس مالکیت، سیال بودن حس اولیه هویت، تحریف جریان آگاهی می شود. و تجربیات تجسم ما پیشنهاد می کنیم که این تجربیات اولین تظاهرات بالینی برجستگی نابهنجار را که منجر به شکل گیری هذیان می شود مشخص کند. پدیدارشناسی کیفی prodrome به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما ممکن است، مانند این مورد، یک شاخص مفید برای روان پریشی قریب الوقوع باشد.
- ۰۳/۰۷/۲۱