اختلال دوقطبی می تواند در مردان کاملاً متفاوت از زنان ظاهر شود. چند تفاوت کلیدی وجود دارد که برای ما مهم است که بدانیم.
- شروع: اختلال دوقطبی می تواند در مردان زودتر از زنان شروع شود. زنان همچنین ممکن است نوسانات خلقی شدیدتر یا اختلالات با الگوی فصلی داشته باشند.
- اپیزودها: مردان معمولاً دوره های افسردگی و شیدایی مختلط کمتری نسبت به زنان دارند. آنها همچنین سرعت دوچرخه سواری کمتری نسبت به زنان دارند.
- اختلال دوقطبی II: این نوع اختلال دوقطبی به طور معمول در مردان کمتر از زنان شایع است، که به معنای دوره های افسردگی کمتر است.
- همبودی: ابتلا به اختلالات روانپزشکی و پزشکی در مردان کمتر از زنان است. سوء مصرف مواد علاوه بر اختلال دوقطبی در مردان شایع تر است. در مقابل، زنان معمولاً بیشتر از مردان به بیماری تیروئید، چاقی، میگرن یا اختلال اضطراب مبتلا میشوند.
علائم و نشانه های اختلال دوقطبی در مردان
مردان و زنان ممکن است در علائم و نشانههایی که هنگام ابتلا به اختلال دوقطبی تجربه میکنند، تفاوتهای بسیار متفاوتی داشته باشند. بحث و درک آنها ضروری است زیرا علائم اختلال دوقطبی در مردان اغلب با این موضوع مرتبط است که چرا تشخیص و درمان اغلب به تعویق می افتد. مانند بسیاری از شرایط سلامت روان، جستجوی درمان و مداخله زودهنگام برای سلامت رفتاری بهترین پیش بینی کننده برای مدیریت موفق اختلال دوقطبی است.
علائم شیدایی دوقطبی در مردان
مردان بیشتر احتمال دارد که یک دوره شیدایی شدید داشته باشند یا علائم شیدایی را در جایی که اوج شدید، انرژی غیرقابل توضیح زیادی دارند، احساس کنند و نیازی به خواب ندارند. این تفاوت با زنان در این است که زنان اغلب یک دوره افسردگی را تجربه می کنند که مختص اختلال دوقطبی است. مرحله شیدایی یا شیدایی که توسط یک مرد تجربه میشود، میتواند از چند روز تا چند ماه در طول هر دوره خاص ادامه داشته باشد. دوره های شیدایی می تواند منجر به از دست دادن کامل ارتباط با واقعیت شود. مردان نیز در طول دوره شیدایی بیشتر احتمال دارد که پرخاشگری شدید داشته باشند.
علائم رایج دوقطبی در مردان در مورد دوره های شیدایی:
- ابراز خوشحالی شدید
- خیلی سریع حرف میزنه
- داشتن افکار مسابقه ای
- داشتن مزاج کوتاه
- بیش از حد تحریک پذیر بودن
- نشان دادن احساس متورم از خود
- داشتن قضاوت ضعیف
- نشان دادن رفتار بی پروا و خشونت آمیز
علائم افسردگی دوقطبی در مردان
وقتی مردان یک دوره افسردگی یا علائم افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی را تجربه می کنند، بیشتر از زنان عصبانی و تحریک پذیر هستند. از آنجایی که هنجارهای اجتماعی پرخاشگری را یک ویژگی مشترک برای جنس مذکر می دانند، رفتار خشونت آمیز ناشی از اختلال دوقطبی ابتدا قابل قبول است. بنابراین، تشخیص افسردگی دوقطبی ممکن است آنطور که باید به موقع یا مناسب انجام نشود. علاوه بر این، تشخیص اینکه آیا اختلال دوقطبی در مقابل افسردگی دارید، بدون تشخیص مناسب به دلیل دوره های افسردگی، می تواند دشوار باشد.
علائم رایج دوقطبی در مردان در مورد دوره های افسردگی:
- احساس غم و اندوه یا ناامیدی
- خوردن زیاد یا ناکافی
- احساس تنهایی در حین جدا شدن از دیگران
- مشکل در تمرکز
- زیاد خوابیدن
- سوء مصرف مواد
- افکار خودکشی
چگونه با اختلال دوقطبی در مردان مقابله کنیم؟
مردان ممکن است به شدت نسبت به این ایده حساس باشند که با یک بیماری روانی مانند اختلال دوقطبی سروکار دارند. به همین دلیل، مهم است که از آنچه ممکن است احساس و تجربه کنند، آگاه باشید.
اگر با فردی مبتلا به اختلال دوقطبی قرار ملاقات دارید ، علائم خلقی را در یکی از اعضای خانواده مشاهده کردید یا نگران مردی در زندگی خود هستید که فکر می کنید ممکن است اختلال دوقطبی درمان نشده داشته باشد، می توانید با یک گفتگوی ساده شروع کنید. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید در صورت مشاهده علائم دوقطبی رایج در مردان، موضوع را مطرح کنید:
- اول، مهم است که مطمئن شوید گفتگو خصوصی است. پیدا کردن یک مکان بی طرف و امن می تواند بیانگر احترام شما به حریم خصوصی او باشد. همچنین می تواند به تقویت این ایده کمک کند که اگر بخواهد به شما اعتماد کند، می تواند احساس اعتماد به نفس و راحتی داشته باشد.
- گفتگو را با تقویت این ایده شروع کنید که عمیقاً به سلامتی او اهمیت می دهید.
- ممکن است دشوار باشد، اما اگر می توانید سعی کنید در مقابل بیان احساسی موضوع مقاومت کنید.
- با فهرستی از رفتارهایی که به نظرتان نامنظم یا مشکوک میبینید، به گفتگو نروید. سعی کنید تا حد امکان از دشمنی با او خودداری کنید. این می تواند به جلوگیری از دفاعی شدن او کمک کند.
- به او اطمینان دهید که فکر می کنید آنچه می بینید ممکن است چیزی خارج از کنترل او باشد.
- صریحاً بیان کنید که بسیاری از بیماری های روانی را می توان به طور مؤثر درمان کرد و مایلید در کنار او باشید تا کمکی را که نیاز دارد دریافت کنید.
همه اینها برای درک چگونگی کمک به فرد مبتلا به اختلال دوقطبی بسیار مهم هستند .
- ۰۳/۱۰/۱۳