سلامت روج و جسم

مطالب پزشکی و روانشناسی

سلامت روج و جسم

مطالب پزشکی و روانشناسی

  • ۰
  • ۰

با کمال تعجب، کودکان به دلایل مشابهی مانند بزرگسالان دروغ می گویند! در اینجا چند دلیل رایج برای دروغگویی کودکان آورده شده است:برای ارتباط با روانشناس کودک اینجا کلیک کنید

  • برای رهایی از دردسر برای کاری که انجام داده اند یا نکرده اند

  • برای به دست آوردن چیزی شخصی

  • تحت تاثیر قرار دادن، محافظت کردن یا ایجاد احساس بهتر در کسی (همچنین به عنوان دروغگویی اجتماعی شناخته می شود)

  • مهربان بودن و/یا اجتناب از احساس بد کسی

همانطور که کودکان رشد می کنند و خارج از پویایی خانواده خود زندگی می کنند (موقعیت های بازی به تنهایی، مدرسه و فعالیت های بعد از مدرسه)، شایع است که دروغ های آنها حول این موقعیت ها و مسئولیت هایی که به همراه دارد می چرخد.

کودکان می توانند از سن 2 یا 3 سالگی شروع به دروغ گفتن کنند! اگر کودک نوپایی در خانه دارید، احتمالاً قبلاً او را گرفته اید که می گوید آب نبات خاصی را نخورده است، حتی اگر دست و دهانش در آن پوشیده شده باشد.

در این سن، دروغ های کودکان بر انکار یک رفتار متمرکز می شود. کودکان این خردسال توانایی فریب دادن بدخواهانه دیگران را ندارند، به این معنی که دروغ های آنها مبتنی بر خیال بافی است. اگر بگویند کلوچه را نخورده اند، مامان عصبانی نمی شود، یعنی کار اشتباهی نکرده اند! 

با ورود کودکان به سنین پیش دبستانی، آنها شروع به درک بهتری می کنند که فرد دیگری ممکن است به چه چیزی فکر کند، به این معنی که آنها می توانند دروغ های مفصل تری را بر اساس آنچه طرف مقابل می داند (یا نمی داند) بگویند. در این سن، آنها مفهوم درست و نادرست را نیز درک می کنند، اما حتی اگر دروغ را بد بدانند، باز هم بچه های کوچکی هستند و میل آنها برای راضی کردن بزرگسالان ممکن است بیشتر از میل آنها به صداقت باشد. وقتی بچه ها به اواخر دبستان و راهنمایی می رسند، حافظه اجرایی و مهارت های شناختی آن ها به اندازه ای پیچیده می شود که می توانند دروغ های پیچیده بسازند و دیگران را فریب دهند، در حالی که به نظر می رسد حقیقت را می گویند. در این سن، شایع ترین دلیل دروغ گفتن، جلوگیری از به دردسر افتادن است. با توجه به اینکه دروغ گفتن یک رفتار عادی و مورد انتظار در دوران کودکی است، از دروغ گفتن به خود پرهیز کنیم به جای اینکه فکر کنیم فرزندی کامل داریم که هرگز دروغ نخواهد گفت، بیایید به راه‌هایی برای مقابله با دروغ‌گویی در هنگام بروز موقعیت نگاه کنیم. 

حتی از سنین پایین، ما همیشه می خواهیم راستگویی را در کودکان تشویق کنیم. در این سن، هیچ نیت بدی از سوی کودکان نوپا هنگام دروغگویی وجود ندارد، تمام تلاش آنها این است که این رفتار را از بین ببرند تا مامان/بابا یا مراقب آنها ناراحت نشوند. هر زمان که با دروغی مواجه شدید، بیش از حد واکنش نشان ندهید! با سخنان خود ملایم باشید و به حقیقت هدایت شوید. بیایید به یک سناریوی رایج نگاهی بیندازیم:

فرزند شما درمانی را که قرار نیست آنها را بخورد ، می خورد و آنها با سخنان خود محکم هستند "من آن کوکی را نخوردم." با بیان برخی حقایق، وارد جنگ قدرت با فرزندتان نمی شوید. سپس، یک جمله ساده را دنبال کنید که می تواند به تقویت دلیل مهم بودن حقیقت کمک کند. چیزی شبیه به "لطفاً به مامان اطلاع دهید که وقتی درمان می کنید تا مطمئن شوم بعد از آن شکم شما درد نمی کند." به یاد داشته باشید که ما نمی خواهیم در صدای خود مستبد باشیم و فرزندان خود را به حقیقت بترسونیم: هدف ما به عنوان والدین این است که مطمئن شویم با فرزندان خود ارتباط برقرار می کنیم تا خطوط ارتباطی همیشه باز باشد. هدف ما این است که فرزندانمان به ما اعتماد کنند نه اینکه از ما بترسند. 

در تربیت مثبت، می‌خواهیم مطمئن شویم که قطب‌نمای عاطفی فرزندمان هستیم، به این معنی که واکنش‌ها و احساسات ما در موقعیت‌های مختلف، نحوه واکنش آن‌ها به چنین موقعیت‌هایی را تعیین می‌کند. اگر فرزندتان را به دروغ گرفتار کردید، خونسردی خود را حفظ کنید، اما از صدای محکم و قاطعانه ای استفاده کنید تا تاکید کنید که او دروغ گفته است و دروغ گفتن اشکالی ندارد. به عنوان مثال، فرزند شما اصرار دارد که هنگام بازی با توپ، شمعی را در اتاق نشیمن نشکند، اما شواهد خلاف این را می‌گوید. می توانید ابتدا با تاکید بر اینکه دیوانه نیستید شروع کنید و سپس توضیح دهید که دروغ چیست و چرا حقیقت مهم است. در اینجا نمونه‌ای از آنچه می‌توانید بگویید آمده است: «ممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم من دیوانه نیستم که شمع شکست، حوادثی اتفاق می افتد، لطفاً دوباره به من بگویید چه اتفاقی افتاده است؟ اگر فرزندتان با صداقت پاسخ دهد، به آنها به خاطر صداقتشان تبریک بگویید و به جلو حرکت کنید. اما اگر همچنان بر دروغ اصرار می‌کنند، تمرکز خود را از آنچه اتفاق افتاده است دور کنید و در مورد اینکه دروغ چیست و چرا گفتن حقیقت مهم است، گفتگوی کوتاهی داشته باشید. بسته به خلق و خو و دامنه توجه فرزندتان، می توانید دوباره حقیقت را بخواهید یا مکث کنید و بعداً گفتگو را از سر بگیرید. 

از رویارویی یا ایجاد ناراحتی و ناراحتی فرزندتان بپرهیزید، زیرا این کار فقط باعث می‌شود که او در برابر مکالمه «دروغ و حقیقت» مقاومت کند. از ابزارهای اضافی مانند کتاب و داستان برای تأکید بر اهمیت حقیقت استفاده کنید.

در نهایت، با مثال رهبری کنید. کودکان در این سن بسیار مراقب هستند و زمانی که شما به بزرگسالان دیگر دروغ می گویید می توانند درک کنند. از اینکه از آنها بخواهید چیزها را از مراقب دیگری پنهان کنند خودداری کنید ("من به شما یک کوکی می دهم اما به مامان نگو") زیرا این باعث می شود به نظر برسد که دروغ گفتن مشکلی ندارد. 

  • ۰۲/۰۵/۰۱
  • سامرند سلیمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی