سلامت روج و جسم

مطالب پزشکی و روانشناسی

سلامت روج و جسم

مطالب پزشکی و روانشناسی

  • ۰
  • ۰

صحبت در مورد رابطه جنسی و تمایلات جنسی با کودکان خردسال

گفتگوهای زودهنگام و متناسب با سن در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن برای رشد کودکان مفید است .

گفتگوهای متناسب با سن فرزندتان در سنین پایین می‌تواند گفتگوهای بعدی را آسان‌تر کند. و این گفتگوهای اولیه زمینه را برای کودکان فراهم می‌کند تا در بزرگسالی انتخاب‌های سالم‌تری در مورد رابطه جنسی داشته باشند.

پیام‌های کلیدی اولیه این است که فرزندتان می‌تواند برای دریافت اطلاعات شفاف، صادقانه و قابل اعتماد به شما مراجعه کند و نباید از پرسیدن سوال در مورد رابطه جنسی و تمایلات جنسی از شما بترسد یا خجالت بکشد.

و خبر خوب این است که صحبت کردن در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن، گفتگویی یک‌باره نیست که مجبور باشید دقیقاً آن را درست انجام دهید. این گفتگویی است که با بزرگ شدن فرزندتان ادامه می‌یابد و تکامل می‌یابد.

برای مشاوره با روانکاو خوب در تهران با گروه ویان تماس بگیرد

تمایلات جنسی فقط مربوط به رابطه جنسی نیست. بلکه به هویت فرزند شما و احساسی که فرزند شما نسبت به بدن در حال رشد خود دارد نیز مربوط می‌شود. و اینکه چگونه فرزند شما احساسات صمیمیت، جذابیت و محبت نسبت به دیگران را درک و ابراز می‌کند و چگونه فرزند شما روابط محترمانه را ایجاد و حفظ می‌کند، نیز مربوط می‌شود.

صحبت کردن در مورد رابطه جنسی: ۳ مرحله

این مراحل اولیه می‌تواند به شما کمک کند تا با فرزندتان در مورد رابطه جنسی صحبت کنید.

اول ، بپذیرید که فرزندتان ممکن است کنجکاو باشد و بفهمید که او از قبل چه می‌داند. برای مثال، «به نظر شما نوزادان از کجا می‌آیند؟» یا «درباره اینکه نوزادان از کجا می‌آیند چه شنیده‌اید؟»

دوم ، هرگونه اطلاعات غلط را اصلاح کنید و واقعیت‌ها را بیان کنید. برای مثال، «تقریباً حق با شماست. نوزادان در شکم مادرشان رشد نمی‌کنند. آنها در جای خاصی در بدن به نام رحم رشد می‌کنند.»

سوم ، از مکالمه به عنوان فرصتی برای صحبت در مورد افکار یا احساسات خودتان استفاده کنید. برای مثال، «بعضی افراد واقعاً می‌خواهند وقتی آماده باشند بچه‌دار شوند. برخی دیگر اصلاً در مورد بچه‌دار شدن مطمئن نیستند.»

چگونه در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن صحبت کنیم: نکاتی برای همه سنین

این نکات می‌تواند صحبت کردن با کودکان در هر سنی در مورد رابطه جنسی و تمایلات جنسی را آسان‌تر کند.

مسائل را در سطح فرزندتان توضیح دهید
. مسائل را در سطحی که فرزندتان بتواند بفهمد توضیح دهید. برای مثال، یک کودک ۶ ساله توضیح طولانی در مورد تخمک‌گذاری نمی‌خواهد، اگرچه ممکن است از دانستن اینکه تخمک‌های بسیار کوچک می‌توانند بچه‌دار شوند، شگفت‌زده شود.

بهتر است توضیحات شما مختصر، واقعی و مثبت باشد. اگر بتوانید این کار را انجام دهید، فرزندتان احساس می‌کند که هر زمان که اطلاعات بیشتری بخواهد می‌تواند به شما مراجعه کند.

از اسامی صحیح برای اعضای بدن استفاده کنید.
بهتر است هنگام صحبت در مورد اعضای بدن از اسامی صحیح استفاده کنید - برای مثال، آلت تناسلی مرد، کیسه بیضه، بیضه‌ها، فرج، واژن. این به ارسال این پیام کمک می‌کند که صحبت کردن در مورد این قسمت‌های بدن ما سالم و بی‌خطر است. و اگر فرزند شما اسامی صحیح اعضای بدن را بداند، می‌تواند در صورت نیاز به طور واضح در مورد بدن خود با شما یا افرادی مانند پزشکان ارتباط برقرار کند.

شما می‌توانید با صحبت کردن در مورد «بعضی» یا «بیشتر» افراد، همه جنسیت‌ها را در نظر بگیرید - مثلاً «بعضی افراد آلت تناسلی مردانه دارند و بعضی افراد فرج».

اگر لازم است بگویید «نمی‌دانم» .
فرزندتان نیازی ندارد که شما متخصص باشید - فقط باید بداند که می‌تواند هر چیزی از شما بپرسد.

اگر نمی‌دانید چه بگویید، به فرزندتان بگویید که از پرسیدن سوالش خوشحال هستید، و اینکه جواب را نمی‌دانید و اینکه به دنبال اطلاعات می‌گردید و با او تماس می‌گیرید. و سپس حتماً با فرزندتان تماس بگیرید. یا می‌توانید با هم به دنبال جواب بگردید.

این کار باعث ایجاد اعتماد می‌شود و این پیام را می‌رساند که شما با فرزندتان صادق خواهید بود.

همه والدین را درگیر کنید
در خانواده‌هایی که بیش از یک والد دارند، خوب است که همه والدین در بحث‌های مربوط به رابطه جنسی شرکت کنند. وقتی همه والدین درگیر می‌شوند، کودکان یاد می‌گیرند که صحبت کردن در مورد رابطه جنسی و تمایلات جنسی برای همه اشکالی ندارد. این می‌تواند به کودکان کمک کند تا در صحبت کردن در مورد بدن خود احساس راحتی کنند، مسئولیت احساسات جنسی را بپذیرند و وقتی بزرگتر شدند، در روابط صمیمانه ارتباط برقرار کنند.

شروع مکالمه
بعضی از بچه‌ها زیاد سوال نمی‌پرسند، بنابراین ممکن است لازم باشد مکالمه را شروع کنید. ایده خوبی است که از قبل در مورد آنچه می‌خواهید بگویید فکر کنید و سپس زمان مناسبی را برای صحبت انتخاب کنید. برای مثال، اگر کسی در تلویزیون در مورد بارداری صحبت می‌کند، می‌توانید بگویید: «قبلاً در تلویزیون در مورد بارداری صحبت می‌کردند. این باعث شد که از خودم بپرسم که آیا می‌دانید این چیست؟»

بعضی از کودکان بدون تماس چشمی راحت‌تر صحبت می‌کنند، بنابراین می‌توانید برنامه‌ریزی کنید که در حین سفر با فرزندتان در ماشین با او صحبت کنید.

خودتان را آماده کنید.
ممکن است هنگام صحبت در مورد مسائل جنسی یا استفاده از کلماتی مانند «آلت تناسلی مردانه» یا «واژن» هنگام صحبت در مورد بدن، احساس خجالت یا ناراحتی کنید. اشکالی ندارد.

ایده خوبی است که خودتان را با فکر کردن به آنچه که با آن راحت هستید و بر اساس آن پیش بروید، آماده کنید. به عنوان مثال، اگر با صحبت کردن در مورد باسن مشکلی ندارید اما در مورد سینه‌ها مشکلی ندارید، سعی کنید از کلمه «باسن» در مکالمه شروع کنید. یا می‌توانید با یک بزرگسال دیگر تمرین کنید.

مهم است که کودکان تفاوت بین لمس کردنِ قابل قبول و لمس کردنِ غیر قابل قبول را بدانند. مطمئن شوید که فرزندتان می‌داند می‌تواند به هر لمسی که نمی‌خواهد «نه» بگوید و همیشه اشکالی ندارد که در مورد لمس کردنِ غیر قابل قبول به یک بزرگسال مورد اعتماد بگوید. می‌توانید از سنین پایین در مورد سوءاستفاده جنسی و رضایت با فرزندتان صحبت کنید.

۰-۲ سال: چه چیزی در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن بگوییم

شما می‌توانید از لحظات روزمره برای کمک به فرزندتان در یادگیری بدن‌ها استفاده کنید. به عنوان مثال، زمان حمام یا زمانی که به فرزندتان در لباس پوشیدن کمک می‌کنید، زمان‌های خوبی برای معرفی نام اعضای بدن هستند.

این‌ها همچنین می‌توانند زمان‌های خوبی برای ارسال پیام‌هایی در مورد رفتارهای سالم و طبیعی باشند. برای مثال، اگر فرزندتان هنگام تعویض پوشکش به اندام تناسلی خود دست بزند، اشکالی ندارد. وقتی بزرگتر شدند، می‌توانید در مورد رفتارهای عمومی و خصوصی صحبت کنید.

۲-۳ سال: چه چیزی در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن بگوییم

بیشتر کودکان ۲ تا ۳ ساله در مورد بدن خود و سایر کودکان بسیار کنجکاو هستند. آنها همچنین متوجه می‌شوند که بدن‌های مختلف، قسمت‌های مختلفی دارند. ممکن است فرزندتان از شما بپرسد چرا یا بگوید: «این چیست؟» می‌توانید به  فرزندتان یاد دهید که هر قسمت از بدن نام و «وظیفه» خاص خود را دارد. به عنوان مثال، «این فرج توست» یا «آلت تناسلی تو جایی است که ادرار از آن خارج می‌شود».

نگاه کردن به کتاب‌ها با فرزندتان می‌تواند کمک کند. می‌توانید از تصاویر برای کمک به فرزندتان در یادگیری نام اعضای بدن و درک تفاوت بدن‌ها استفاده کنید. می‌توانید کتاب‌هایی مانند « مو در مکان‌های خنده‌دار» نوشته‌ی بابت کول یا «همه باسن دارند» نوشته‌ی تس رولی را امتحان کنید.

۴-۵ سال: چه چیزی در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن بگوییم

کودکان ۴ تا ۵ ساله اغلب می‌پرسند  که نوزادان از کجا می‌آیند . آنها می‌توانند درک کنند که نوزاد در رحم رشد می‌کند و برای به دنیا آمدن نوزاد به اسپرم (مانند یک دانه کوچک) و تخمک (مانند یک تخمک کوچک) نیاز است.

اگر فرزندتان پرسید «من از کجا آمده‌ام؟»، می‌توانید بپرسید «نظر تو چیست؟» این به شما کمک می‌کند تا بفهمید فرزندتان واقعاً چه می‌پرسد و چقدر از آن را می‌فهمد. می‌توانید توضیح ساده‌ای مانند «نوزادان در جایی در بدن به نام رحم رشد می‌کنند» ارائه دهید.

اگر باردار هستید، فرزندتان ممکن است بپرسد: «بچه از کجا بیرون می‌آید؟» پاسخی ساده اما دقیق بدهید، مثلاً «بچه در رحم من در حال رشد است. وقتی رشد بچه تمام شود، ممکن است از طریق کانال زایمان که واژن نام دارد، بیرون بیاید. یا ممکن است از برشی که پزشکان روی شکم من ایجاد می‌کنند، بیرون بیاید.»

۶ تا ۸ سال: چه چیزی در مورد رابطه جنسی، تمایلات جنسی و بدن بگوییم

تا سن ۶ سالگی، بسیاری از کودکان به نحوه‌ی شکل‌گیری نوزادان علاقه‌مند می‌شوند و ممکن است سوالاتی بپرسند.

اگر فرزندتان پرسید: «بچه چطور وارد رحم تو شد؟»، از فرزندتان بپرسید که چه فکری می‌کند. این به شما کمک می‌کند تا بفهمید فرزندتان از قبل چه می‌داند. سپس می‌توانید به سادگی توضیح دهید و تا جایی که برایتان راحت است اطلاعات بدهید. برای مثال، «برای تشکیل بچه، اسپرم و تخمک به هم می‌پیوندند.»

می‌توانید توضیح دهید که وقتی دو نفر  رابطه جنسی دارند، این اتفاق چگونه می‌افتد و چگونه واژن و آلت تناسلی مردانه با هم جفت می‌شوند. همچنین خوب است توضیح دهید که رابطه جنسی کاری است که بزرگسالان هر زمان که هر دو بخواهند انجام می‌دهند و برای کودکان نیست.

همچنین ممکن است دوست داشته باشید بگویید که گاهی اوقات نوزادان از راه‌های مختلفی وارد خانواده‌ها می‌شوند، مانند لقاح مصنوعی، فرزندخواندگی، سرپرستی موقت یا مراقبت از پدربزرگ و مادربزرگ.

لازم نیست منتظر بمانید تا فرزندتان از شما سوالی بپرسد. می‌توانید با پرسیدن این سوال مکالمه را شروع کنید: «آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه به دنیا آمده‌اید و از کجا آمده‌اید؟» یا ممکن است کسی را که باردار است ببینید و به فرزندتان بگویید: «آنها یک نوزاد در درون خود دارند. آیا می‌دانید نوزاد چگونه به آنجا رسیده است؟»

  • ۰۴/۰۲/۲۶
  • سامرند سلیمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی